22. 4. 2009

Gazdovská zemiaková polievka

Suroviny: 300 g zemiakov,mrkvu,petržlen,polovicu zeleru,list kapusty,pór,2 strúčiky cesnaku,hrsť sušených hub,2 lyžice masti,2 lyžice hladkej múky,500 ml vývaru,pol lyžičky, rasce,korenie,soľ,pol lyžičky majoránu,petržlenovú a zelerovú vňať              

Postup:Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Cibulú nakrájame nadrobno, vložíme na rozohriatu masť a osmažíme. Pridáme zeleninu a tiež ju trochu opražíme. Vsypeme múku, premiešame, zalejeme vodou, pridáme huby, na kocky nakrájané zemiaky, rascu, vývar a varíme za občasného miešania asi pol hodiny. Keď sú zemiaky i zelenina mäkké, polievku dochutíme majoránom, cesnakom, soľou a korením a zelenou vňaťou.

Žiadne komentáre: