21. 4. 2009

Kuracie prsia s hroznom

Suroviny: 600 g kuracích pŕs, 500g hrozna,10 plátkov oravskej slaniny, rôzne bylinky, 50ml červeného vína, ľadový šalát, soľ, mleté čierné korenie      

Postup: Kuracie prsia obalíme oravskou slaninou. Zľahka ich osolíme a okoreníme. Vonkajšie listy ľadového šalátu odstránime. Hlávku rozštvrtíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Prsia si zatiaľ na strednom plameni asi 10 minút z každej strany opečieme. Zatiaľ si umyjeme hrozno a zbavíme ho jadierok. Potom si podlejeme kuracie mäso troškou vody a ešte chvíľku podusíme domäkka. Potom závitky šikmo nakrájame na plátky. Z oleja, posekaných byliniek,vína, trošku soli a korenia spravíme zálievku. Na tanier dáme mäso, šalát a hrozno Mäsko oblejeme výpekom a šalát zálievkou.

Žiadne komentáre: