22. 11. 2018

Pečené klobásky konzervované

½ kg bravčového mäsa z pliecka., ½ kg bravčového bôčika., soľ., mleté čierne korenie., nové korenie., rasca., KL sladkej papriky., trošku pálivej papriky., majorán., 2 strúčiky cesnaku., trošku vývaru z mäsa alebo voda., tenké črevá., na pečenie masť
Umyté pokrájané mäso na hrubo zomelieme, pridáme soľ, mleté čierne a nové korenie, mletú rascu papriku, majorán, so soľou rozotretý cesnak, trošku vývaru a všetko spolu dobre premiešame. Pripravenou masou naplníme čisté tenké črevá. Čerstvé klobásky dáme na rozpustenú masť a pomaly pečieme. Upečené klobásy pokrájame na kúsky veľkosti pohára a tesne uložíme vedľa seba do pripravených patentných pohárov. Zalejeme šťavou z pečenia a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou do horúcej vody a sterilizujeme miernym varom 1 ½ hodiny. Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a odložíme.

Žiadne komentáre: