kg čerešní – srdcoviek., 900 g cukru., 2 šálky vody., 1 balíček vanilkového cukru., l vínovice
Tvrdé, nie veľmi zrelé čerešne vyutierame suchou utierkou a stopky do polovice odstrihneme. Ovocím naplníme do ¾ vyššie štíhle poháre alebo menšie poháre so širokým hrdlom. Cukor zmiešame s vodou a vanilkovým cukrom. Na hustý sirup, z ktorého počas varenia občas odoberieme penu. Dáme vychladnúť prilejeme vínovicu a celý nálev vylejeme do pohárov na čerešne. Ovocie musí byť dôkladne ponorené. Poháre uzatvoríme a odložíme na chladné miesto. Približne po poldruha mesiaci môžeme čerešne konzumovať. Sú vynikajúce k mnohým zákuskom, k zmrzline, ovocným šalátom alebo čokoládovým krémom. Veľmi vhodné sú aj na ozdobovanie alebo ako príloha k mäsitým studeným misám.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára