3. 6. 2013

Zvitky z bravčového mäsa zo zeleninovou paprikou

4 bravčové rezne, 2 cibule, červená a zelená paprika, soľ, 4 lyžičky paradajkového pretlaku, 3 lyžičky naložených zrniek zeleného korenia, 4 plátky anglickej slaniny, 2 lyžice oleja,  lyžička mletej papriky, 375 ml vývaru, 100 g kyslej smotany, 2 lyžice hotovej zápražky

Cibuľu pokrájame na tenké plátky, papriku na rezance. Mäso osolíme, potrieme pretlakom, posypeme zeleným korením. Obložíme slaninou, cibuľou, paprikou, zvinieme a previažeme niťou. Opečieme zo všetkých strán na oleji, poprášime paprikou, zalejeme vývarom a dusíme prikryté 50 minút. Potom vmiešame smotanu, zvyšné korenie, povaríme, pridáme zápražku, dochutíme a podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: