3. 6. 2013

Kurča s rumom a ananásom

kurča, 1 kg ananásu, konzerva olúpaných paradajok, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 25 g hrozienok, 4 lyžice oleja, 4 lyžice rumu, citrónová kôra, lyžica oregana, soľ, korenie

Kurča rozporciujeme na 4 časti, osolíme okoreníme, na rozohriatom oleji opečieme do chrumkavá, vyberieme. Cibuľu a cesnak posekáme, krátko povaríme vo výpeku. Paradajky aj so šťavou, oregano, citrónovú kôru a hrozienka pridáme, 2 minúty varíme. Potom pridáme opečené časti kurčaťa a dusíme 35 minút. Ananás ošúpeme, vnútornú mäsitú časť pokrájame a v hrnci varíme so šťavou 5 minút. Ochutíme rumom. Ananás potom vmiešame do omáčky. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: