3. 6. 2013

Zvitka z králičieho rezňa

4 králičie rezne, mrkva, 0,5 zeleru, cibuľa, strúčik cesnaku, 50 g pražených klíčkov, 30 g sušeného droždia, lyžica hrášku, posekaná zelerová vňať, 50 g hladkej múky soľ olej

Mrkvu a zeler uvaríme do mäkka a nakrájame na drobné kocky. Na 20 g oleja osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, hrach, zelerovú vňať, pretlačený cesnak a dobre premiešame do masy. Z masy urobíme valčeky, ktoré zavinieme do vyklepaných rezňov z králika. Spevníme ihlami a opečieme na zvyšnom oleji. Podlejeme 2 dl vriacou vodou a dusíme do mäkka. Zvitky vyberieme, šťavu vydusíme, zapražíme múkou, zalejeme priemerným množstvom vody na omáčku varíme asi 10 minút. Podávame so zemiakmi a šalátom.

Žiadne komentáre: