15. 11. 2018

Ďumbierové tyčinky

50 g kandizovanej pomarančovej kôry., 25 g citronátu., 25 g ďumbiera., 100 g mletých mandlí., 50 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., bielok., 100 g čokoládovej polevy., 4 kandizované višne alebo čerešne
Pomarančovú kôru, citronát a suchý ďumbier najemno posekáme a zmiešame s mletými mandľami, práškovým a vanilínovým cukrom a bielkom. Cesto rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na cm hrubé šúľky, ktoré nakrájame na 5 cm dlhé tyčinky. Potom ich dáme na hodinu schnúť. Nakoniec tyčinky do polovice potrieme čokoládovou polevou a dáme na kuchynskú mriežku vychladnúť. Tyčinky zdobíme kúskami kandizovaných čerešní.

 

Žiadne komentáre: