22. 11. 2018

Bravčové mäso pečené konzervované

bravčové mäso., soľ., cesnak., rasca
Bravčové mäso, rýchlo umyjeme, prešpikujeme cesnakom, posolíme, posypeme rascou, podlejeme horúcou vodou a upečieme na polomäkko. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou, alebo horúcou vodou. Do červena upečené mäso pokrájame na vhodné kusy, vyberieme kosti a hneď plníme do pripravených patentných pohárov, zalejeme šťavou spod mäsa ešte horúcou a precedenou. Poháre ihneď uzavrieme a vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou do horúcej vody a sterilizujem miernim varom 1 ½ hodiny. Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti.

Žiadne komentáre: