23. 5. 2011

Veľkonočný bochník

500 g polohrubej muky, 150 g masla, 280 g praskoveho cukru, 3 zltky, 2 vajcia, 30 g drozdia, 2 dl sladkej smotany, vanilkovy cukor, sol, citronovu koru, 100 g hrozienok, 70 g mandli, 1 dl mlieka, lyzicku krystaloveho cukru 

Preosiatu muku premiesame so stipkou soli, pridame zmaknute maslo, praskovy a vanilkovy cukor, postruhanu citronovu koru. Z vlazneho mlieka, krystaloveho cukru a drozdia pripravime kvasok, vylejeme ho do muky, pridame v smotane rozslahane zltky a vajcia. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekane mandle. Na teplom mieste nechame cesto vykysnut. Cesto na pomucenej doske upravime do bochnika, prelozime na vymasteny plech a nechame polhodinu kysnut. Potom vrch bochnika narezeme do kriza, natrieme rozslahanymi bielkami, posypeme posekanymi mandlami a upecieme.
http://www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/velka-noc/velkonocny-bochnik

Žiadne komentáre: