23. 5. 2011

Rezancový nákyp zo sýrom

250 g sirokych rezancov, 375 g udenej sunky, 500 g paradajok, lyzicu oleja, 2 lyzice struhanky, 1/2 l mlieka, 5 vajec, papriku, 75 g syra gouda, 30 g masla, postruhany muskat 

Rezance uvarime v slanej vode, precedime a oplachneme studenou vodou. Sunku posekame nadrobno a paradajky pokrajame na kolieska. Misu vymastime olejom a posypeme struhankou. Kladieme do nej vrstvu rezancov, sunky a rajcin. Poslednou vrstvou maju byt rezance. V mlieku rozhabarkujeme vajcia s trochou papriky a muskatu, potom nalejeme na rezance, na ktore na koniec dame este postruhany syr a kusky masla. Vo vopred vyhriatej rure pecieme 3/4 hodiny.
http://www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/cestoviny/rezancovy-nakyp-se-syrem 

Žiadne komentáre: