15. 9. 2009

Hruškovo-jablčný koláč

Suroviny: 600 g hrušiek, 600 g jabĺk, 2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 kypriace prášky, 1 lyžicu mletej škorice, 50 g lieskových orieškov, 50 g mandlí, ríbezľový džem, maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu. Poleva: 100 g masla, 100 g cukru, 1 lyžicu mlieka, 3 lyžice Solamylu, 3 lyžičky kakaa 

Postup: Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!




Žiadne komentáre: