2. 4. 2009

Vianočný špíz

150 g morčacích pŕs, 50 g spišskej alebo inej klobásy, 50 g hydinovej pečene, trochu masla, trošku sušených uvarených hríbov, 2 paradajky,  paprika, 1 PL kečupu, 1 PL smotany, soľ, čierne korenie,cibuľa 

Mäso, klobásku a pečeň nakrájame na kocky a striedavo napichujeme na tenkú drevenú špajdľu alebo grilovaciu ihlu, posolíme, okoreníme a dáme opiecť na panvicu. Zároveň okolo mäsa poukladáme a opekáme hríby, cibuľu, papriku, paradajky pokrájané na kolieska (alebo inú zeleninu). Potom mäso a zeleninu vyberieme na tanier, šťavu podlejeme trochou vývaru, pridáme kečup, smotanu a necháme prevrieť. Špíz dáme na tanier, vedľa neho poukladáme restované hríby a zeleninu. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky alebo zemiakové hranolčeky.

Žiadne komentáre: