2. 4. 2009

Ukrajinský boršč

Suroviny:30 dkg chudého bôčika alebo hovädzie mäso,5 malých cvikiel,2 cibule,1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 pór, 2-3 strúčiky cesnaku, 1/2 menšej kapusty, 1 PL masla, 3 PL paradajkového pretlaku,soľ,čierne korenie,bobkový list,ocot,1/4 l kyslej smotany,petržlenová vňať, kôpor, pažítka
Postup: Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody. Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu. Varíme na miernom ohni 15 min. Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu.Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikly spolu s bobkovým listom a cesnakom.Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom.Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a pažítkou. Kyslú smotanu dávame až do taniera.

Žiadne komentáre: