21. 4. 2009

Srnčie filé

Suroviny: 800 g srnčieho stehna bez kosti,1 lyžičku soli, mleté čierne korenie,2 lyžice masti,1 lyžičku hladkej múky,2,5 dl zverinového vývaru,1 lyžicu masla,1 lyžicu ríbezľového džemu,0,5 dl bieleho vína,1 väčší citrón,1 lyžicu brusnicového kompótu  

Postup:Z očisteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna sa nakrája filé (3 ks) s hmotnosťou 145 g na porciu. Pripravené filé sa zľahka naklepe, osolí, okorení, popráši múkou a rýchlo opečie z obidvoch strán na masti. Do tuku po opekaní sa pridá zvyšok múky, opraží, zaleje vývarom, pridá maslo, ríbezľový džem, víno, zamieša sa a varí, dokiaľ sa tuk neoddeľuje od šťavy. Pred koncom varenia sa dochutí soľou, korením a precedí. Pri podávaní sa filé poleje šťavou a navrchu ozdobí kolieskom citróna s brusnicovým kompótom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové krokety, rôzne upravená ryža

Žiadne komentáre: