21. 4. 2009

Poľovnícka polievka

Suroviny: 250 g srnčieho mäsa alebo mäsa z daniela, 80 g bielej fazule, 50 g slaniny bez kože, 1 cibuľu, soľ, zmes mletého korenia nového, čierneho a borievok, 1 l vody, 120 g údenej klobásy, 1 dl kyslej smotany       

Postup: Prebraná, umytá fazuľa sa zaleje studenou vodou a nechá močiť 8 až 12 hodín. Mäso sa odblaní, umyje a nakrája na drobné kocky. Na slanine nakrájanej na drobné kocky sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, pridá sa nakrájané mäso, osolí, okorení a spolu sa opraží. K mäsu sa pridá precedená fazuľa a zaleje sa vodou, nechá zovrieť a pomaly sa varí domäkka. Pred koncom varu sa pridá na plátky nakrájaná klobása a podľa potreby dochutí. Pri podávaní sa doplní rozšľahanou kyslou smotanou.

Žiadne komentáre: