1. 4. 2009

Kurča s cesnakovou plnkou v kapuste

Suroviny: 1 kurča – na plnku: 2 rožky, 1 vajíčko, lyžica masla, slanina, soľ, čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka, 0,5 kg kyslej kapusty, rasca, soľ, trocha oleja, 1 veľká cibuľa 

Postup: Lyžicu masla vymiešame s trochou soli a vajíčkom. Pridáme na kocky pokrájané rožky, pokrájanú slaninu, čierne korenie, prelisovaný cesnak a trochu mlieka. Dobre zamiešame, aby sa suroviny spojili. Kurča dobre umyjeme, osolíme a naplníme. Uzavrieme ihlou, alebo pevne zošijeme. Okoreníme rascou a dáme do sklenej misy alebo hlbšieho pekáča. Podlejeme vodou a dáme piecť. Podlievame výpekom. Po polhodine pečenia pridáme do nádoby s kurčaťom kvasenú kapustu a podľa potreby pridáme vodu. Kurča aj podľa potreby obrátime a pečieme domäkka. Nakoniec osmažíme do ružova na troche oleja pokrájanú cibuľu a premiešame s kapustou. Vypneme rúru a necháme 10 minút. Podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedľami.

Žiadne komentáre: