1. 4. 2009

Kurča plnené šampiňónmi

kurča, 100 g šampiňónov, 50 g oravskej slaniny, cibuľa, 1 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, soľ
Očistené a umyté kurča usušíme, osolíme, naplníme plnkou a zašijeme alebo uzatvoríme ihlicami. Pečieme na miernom ohni najprv zakryté, keď je kurča polomäkké, pekáč odkryjeme. Kurča podávame s ryžou a hlávkovým šalátom. Príprava plnky: huby pokrájame na plátky a dusíme na slanine a cibuli. Keď sú napoly udusené, pridáme biele víno, mletý muškátový oriešok, mleté čierne korenie a osolíme. Dusíme ešte 20 minút a pred plnením necháme trochu vychladnúť.

Žiadne komentáre: