22. 4. 2009

Králik na majoráne

Suroviny: predné mäso z králika,20 g mrkvy,30 g petržlenu,40 g zeleru,cibuľu,1000 g zemiakov,60 g masti,lyžicu hladkej múky,2 strúčiky cesnaku,majorán,soľ,čerstvú petržlenovú vňať 

Postup:Predok z králika umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky a dáme variť do vlažnej osolenej vody spolu s očistenou a nakrájanou zeleninou a cibuľou. Uvarené mäso vyberieme, vývar precedíme a uchováme v teple. Z masti a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom a dobre vyšľaháme. Omáčku ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránom. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v omáčke. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme do omáčky králičie mäso a spolu dovaríme.



Žiadne komentáre: