22. 4. 2009

Jablkové minibábovky

Suroviny: 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 1/2 šálky sušených marhúľ (alebo zmesi), 1/3 šálky sušených sliviek, 1 lyžičku škorice, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 0,5 dl becherovky, 1/2 šálky mandľových lupienkov, 1/3 šálky polohrubej múky, 1,5 dl oleja, 2 lyžice masla, 1 jablko, 2 dl mlieka, 1 lyžicu medu, 2 lyžice pudingového prášku, 1 dl mandľového likéru   

Postup:Formičky na minibábovky vytrieme maslom. Vajcia šľaháme na elektrickom šľahači, postupne pridávame cukor, kypriaci prášok zmiešaný s polohrubou múkou, škoricu, časť nadrobno pokrájaného sušeného ovocia (časť si necháme na ozdobenie), nadrobno pokrájané sušené slivky, mandľové lupienky, postrúhané jablko (šťavu vytlačíme), becherovku, olej. Zmes nalejeme do formičiek a upečieme. V časti mlieka rozpustíme pudingový prášok. Mlieko privedieme do varu a postupne prilievame mlieko s práškom. Uvaríme pomerne riedky puding. Do odstaveného pudingu primiešame med a mandľový likér. Upečené, vychladnuté bábovky prelejeme vychladnutým pudingom a ozdobíme sušeným ovocím.

Žiadne komentáre: