20. 4. 2009

Gulášová polievka

Suroviny:150 g hovädzieho mäsa,150 g bravčového mäsa,100 g párkov, 50 g údenej slaniny, 40 g hladkej múky,200 g zemiakoy,cibuľa, strúčik cesnaku, 4 paradajky, majorán,mletá rasca,mletá červená paprika,soľ   

Postup:Slaninu nakrájame na malé kúsky, opražíme, pridáme cibuľu a dozlata upražíme. Vložíme nakrájané hovädzie mäso a asi o 10 minút aj bravčové. Všetko spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou, zalejeme 1,2 litra vody, premiešame, pridáme olúpané nakrájané paradajky a uvaríme takmer domäkka.Pridáme nakrájané zemiaky, párky nakrájané na kolieska a spolu dovaríme. Napokon dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom, mletou rascou a soľou.

Žiadne komentáre: