21. 4. 2009

Divina na jogurte

Suroviny: jelení alebo srnčí chrbát, prípadne divého králika, 1 väčšiu mrkvu, 1 cibuľu, 3 bobkové listy, 10 zrniečok čierneho korenia, 0,5 dl octu, soľ, slaninu, horčicu, 1 jogurt, kryštálový cukor, brusnicový džem alebo kompót   

Postup: Zeleninu pokrájame na kolieska, pridáme ocot, koreniny a varíme v 0,5 l vody asi 5 minút. Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, vložíme do vychladnutého moridla a necháme týždeň v chlade. Po týždni privedieme do varu a asi 1 hodinu varíme. Mäso vyberieme, potrieme horčicou a pečieme, aj so zeleninou, asi 30 minút. Z cukru pripravíme karamel, pridáme rozmixovanú zeleninu s výpekom. Omáčku povaríme a primiešame jogurt.

Žiadne komentáre: