24. 4. 2009

Cestoviny so smotanou a údeným mäsom

Suroviny: 500 g cestovín,300 g prerastaného údeného mäsa,2 lyžice oleja,veľkú cibuľu,500 ml sladkej smotany,150 g hrášku,2 lyžice parmezánu,olej,soľ             

Postup: Údené mäso nakrájané na kocky zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
Potom necháme odkvapkať, vložíme do studenej vody a osušíme. Na panvici prudko opekáme asi 3 minúty, potom pridáme pokrájanú cibuľu a dusíme do zlatista. Mäso s cibuľou preložíme do hrnca, zalejeme smotanou a po zovretí 10 minút pomaly varíme. Hrášok uvaríme v osolenej vode a odkvapkaný vsypeme do smotanovej zmesi. Zohrievame ešte 3 minúty. V osolenej vode uvaríme cestoviny a scedené zmiešame so smotanovou omáčkou.Podávame posypané strúhaným parmezánom.


Žiadne komentáre: