3. 1. 2018

Guláš z diviny po poľovnicky

600 g diviny., 150 g údenej slaniny., 2 cibule., pl masti., 3 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., 150 g čerstvých húb., 200 g zemiakov., 2 papriky., paradajka, majorán, 150 ml červeného vína
Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Na rozohriatej masti opražíme na kocky pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a znova opražíme. Posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme vínom a dusíme takmer domäkka. Pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, očistené pokrájané huby, pokrájanú papriku, zalejeme vínom a varíme domäkka. Paradajku pokrájame, vložíme do guláša, premiešame a krátko povaríme. Pred podávaním ochutíme majoránom.

Žiadne komentáre: