5. 9. 2016

Dusené danielie mäso s koňakom

500 g mäsa z daniela, lyžica koňaku, 50 g tuku, 60 g cibule, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra a šťava, 1 dl červeného vína, 10 g maizenyy, hovädzí vývar
Danielie mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pokvapkáme koňakom a necháme na chladnom mieste odležať. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme rozpraženú slaninu pokrájanú na kocky, vložíme odležané mäso, osolíme, okoreníme a prikryté pomaly dusíme. Občas polievame vývarom. Nakoniec primiešame trochu postrúhanej citrónovej kôry, vo víne rozmiešame maizenu a necháme povariť. Hotový pokrm podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára