5. 9. 2016

Dusené rezne z daniela

800 g mäsa z daniela, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masti, 50 g cibule, lyžička červenej papriky, hovädzí vývar, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, citrónová šťava a kôra, lyžička horčice, 20 g masla, mrkva, kúsok zeleru, 50 g nakladaných hríbov, sladkokyslá uhorka
Odležané mäso z daniela umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a na masti z oboch strán opečieme. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, vložíme opečené mäso, podlejeme vývarom a prikryté pomaly dusíme. V smotane rozmiešame múku, nalejeme na udusené mäso. Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou a kôrou, zamiešame a necháme zovrieť. Na masle udusíme postrúhanú mrkvu, zeler, nakladané hríby a pokrájanú uhorku. Vložíme do hotového pokrmu a zamiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára