800
g mäsa z daniela, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masti, 50 g
cibule, lyžička červenej papriky, hovädzí vývar, 2,5 dl kyslej
smotany, 30 g hladkej múky, citrónová šťava a kôra, lyžička
horčice, 20 g masla, mrkva, kúsok zeleru, 50 g nakladaných hríbov,
sladkokyslá uhorka
Odležané
mäso z daniela umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme,
okoreníme a na masti z oboch strán opečieme. Vo výpeku speníme
nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, vložíme opečené
mäso, podlejeme vývarom a prikryté pomaly dusíme. V smotane
rozmiešame múku, nalejeme na udusené mäso. Ochutíme horčicou,
citrónovou šťavou a kôrou, zamiešame a necháme zovrieť. Na
masle udusíme postrúhanú mrkvu, zeler, nakladané hríby a
pokrájanú uhorku. Vložíme do hotového pokrmu a zamiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára