500
g mäsa z daniela, lyžica koňaku, 50 g tuku, 60 g cibule, 50 g
údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra a
šťava, 1 dl červeného vína, 10 g maizenyy, hovädzí vývar
Danielie
mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pokvapkáme koňakom a necháme
na chladnom mieste odležať. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú na
kolieska, pridáme rozpraženú slaninu pokrájanú na kocky, vložíme
odležané mäso, osolíme, okoreníme a prikryté pomaly dusíme.
Občas polievame vývarom. Nakoniec primiešame trochu postrúhanej
citrónovej kôry, vo víne rozmiešame maizenu a necháme povariť.
Hotový pokrm podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára