21. 11. 2018

Malinový sirup-recept

Z malín získame šťavu lisovaním niekoľko hodín odležanej drviny, parením a presypávaním malín práškovým cukrom, a to na kg malín pridáme 1,5 kg a 20 g kyseliny citrónovej. O 1 až 2 dni obsah premiešame, aby sa rozpustilo čo najviac ešte nerozpusteného cukru. Maliny môžeme mierne vylisovať cez hustú tkaninu, aby sme získali číru šťavu, ktorú pridáme do sirupu. Získaný sirup stočíme do fliaš alebo pohárov. Trvácejší sirup získame tak, že ho zohrejeme do 70° C a takto teplý ho plníme až po okraj do obalov. Osvedčilo sa pridať asi 0,5 g kyseliny sorbovej t. j. ¼ vrecúška na kg malinového sirupu. Konzervačný prostriedok sa v studenom sirupe rozpustí za dostatočného miešania. Namiesto kyseliny sorbovej môžeme pridať 0,7 g kyseliny benzoovej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára