4. 9. 2016

Pikantný pstruh

4 pstruhy, soľ, citrónová šťava, cibuľa, petržlenová vňať, 50 g oleja, 4 rajčiaky, 2 zeleninové papriky, mleté čierne korenie, čili
Očistené, vypitvané a umyté pstruhy zbavíme žiaber, opláchneme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou. Brušnú dutinu vytrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali čili. Cibuľu a vňať rozmixujeme v mixéri, osolíme, pridáme pol lyžičky čili a vymiešame. Touto zmesou natrieme ryby, uložené v pekáči vymastenou olejom a pečieme z oboch strán 5 minút. Rajčiaky pokrájame na kolieska, papriku na rezance a uložíme na pstruhy. Krátko zapečieme, aby zelenina zmäkla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára