750
g rybacích odrezkov, 120 g koreňovej zeleniny, soľ, bobkový list,
7 zrniek čierneho korenia celého, 4 zrnká nového korenia, 50 g
masla, 60 g hladkej múky, žemľa navlhčená v mlieku, žĺtok
uvarený natvrdo, 1,5 dl smotany, muškátový kvet, petržlenová
vňať
Rybacie
odrezky a očistenú koreňovú zeleninu varíme 30 minút v osolenej
vode spolu s korenínami. Z masla a múky pripravíme svetlú
zápražku, ktorú vlejeme do precedeného vývaru. Uvarené rybacie
odrezky vykostíme a spolu s navlhčenou žemľou a uvareným žĺtkom
pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zomletú zmes vložíme do polievky
a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou. Pred podávaním dochutíme
postrúhaným muškátovým kvetom a posekanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára