5. 9. 2016

Krémová rybacia polievka

750 g rybacích odrezkov, 120 g koreňovej zeleniny, soľ, bobkový list, 7 zrniek čierneho korenia celého, 4 zrnká nového korenia, 50 g masla, 60 g hladkej múky, žemľa navlhčená v mlieku, žĺtok uvarený natvrdo, 1,5 dl smotany, muškátový kvet, petržlenová vňať
Rybacie odrezky a očistenú koreňovú zeleninu varíme 30 minút v osolenej vode spolu s korenínami. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú vlejeme do precedeného vývaru. Uvarené rybacie odrezky vykostíme a spolu s navlhčenou žemľou a uvareným žĺtkom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zomletú zmes vložíme do polievky a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou. Pred podávaním dochutíme postrúhaným muškátovým kvetom a posekanou vňaťou.

Žiadne komentáre: