5. 9. 2016

Kotúč z divej kačice v rôsole

divá kačica, 250 g teľacieho mäsa, kačacia pečeň, žalúdok a srdce, soľ, mleté čierne korenie, vajce, 50 g údenej slaniny, hlávkový šalát, rajčiaky, uhorka, reďkovka
Odležanú, očistenú a vypitvanú kačicu prerežeme cez chrbticu a uvoľníme tak, aby sme mohli vyberať kosti. Potom ju rozložíme a z oboch strán nasolíme a okoreníme. Surové teľacie mäso zomelieme s kačacou pečeňou, žalúdkom a srdcom. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajce a na kocky pokrájanú údenú slaninu. Touto plnkou kačicu natrieme, zavinieme do kotúča a zaviažeme tak, aby vznikla roláda, ktorú vložíme do obrúska. Dobre zaviažeme a necháme 2 hodiny variť. Po vychladnutí ju rozbalíme a nakrájame ako tlačenku. Ozdobíme ju listmi šalátu, rajčiakmi, uhorkou a reďkovkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára