5. 9. 2016

Divá kačica na smotane

divá kačica, koreňová zelenina, cibuľa, nové korenie, bobkový list, tymian, olej, mäsový vývar, ocot, 10 zrniek čierneho korenia, 5 bobuliek borievok, 2 kocky cukru, citrónová kôra, 5 dl mlieka alebo smotany, 2 lyžice hladkej múky, lyžička horčice, šťava z citróna, soľ, 3 lyžice bieleho vína
Pokrájanú zeleninu a cibuľu opražíme na rozohriatom oleji doružova, pokvapkáme octom a zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme korenie a bobkový list, tymian, borievky, kocky cukru a citrónovú kôru. Na tento základ dáme dobre očistenú, vypitvanú, umytú a rozporciovanú kačicu, ktorú udusíme domäkka. Mäkkú kačicu vyberieme, šťavu zalejeme mliekom alebo smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku, všetko dobre povaríme. Dochutíme horčicou, šťavou z citróna a precedíme. Pred podávaním pridáme biele víno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára