divá
kačica, koreňová zelenina, cibuľa, nové korenie, bobkový list,
tymian, olej, mäsový vývar, ocot, 10 zrniek čierneho korenia, 5
bobuliek borievok, 2 kocky cukru, citrónová kôra, 5 dl mlieka
alebo smotany, 2 lyžice hladkej múky, lyžička horčice, šťava z
citróna, soľ, 3 lyžice bieleho vína
Pokrájanú
zeleninu a cibuľu opražíme na rozohriatom oleji doružova,
pokvapkáme octom a zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme korenie a
bobkový list, tymian, borievky, kocky cukru a citrónovú kôru. Na
tento základ dáme dobre očistenú, vypitvanú, umytú a
rozporciovanú kačicu, ktorú udusíme domäkka. Mäkkú kačicu
vyberieme, šťavu zalejeme mliekom alebo smotanou, do ktorej sme
rozhabarkovali hladkú múku, všetko dobre povaríme. Dochutíme
horčicou, šťavou z citróna a precedíme. Pred podávaním pridáme
biele víno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára