5. 9. 2016

Guláš z daniela

500 g mäsa z daniela, 60 g masti, 100 g cibule, lyžička mletej červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, drvená rasca, majorán, lyžica rajčiakového pretlaku, citrónová kôra, 10 g hladkej múky, 20 g údenej slaniny, soľ
Očistené, umyté mäso z daniela pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, vložíme pokrájané mäso a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, pridáme pretretý cesnak, drvenú rascu, majorán, rajčiakový pretlak, postrúhanú citrónovú kôru, podlejeme horúcou vodou, osolíme a udusíme domäkka. Nakoniec zaprášime múkou, popražíme, podlejeme a do hotového pokrmu primiešame na kocky pokrájanú rozpraženú slaninu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára