500
g mäsa z daniela, 60 g masti, 100 g cibule, lyžička mletej
červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, drvená rasca, majorán,
lyžica rajčiakového pretlaku, citrónová kôra, 10 g hladkej
múky, 20 g údenej slaniny, soľ
Očistené,
umyté mäso z daniela pokrájame na kocky. Na masti speníme
nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, vložíme pokrájané
mäso a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, pridáme
pretretý cesnak, drvenú rascu, majorán, rajčiakový pretlak,
postrúhanú citrónovú kôru, podlejeme horúcou vodou, osolíme a
udusíme domäkka. Nakoniec zaprášime múkou, popražíme,
podlejeme a do hotového pokrmu primiešame na kocky pokrájanú
rozpraženú slaninu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára