4. 8. 2016

Mačanka zo Zemplína

100 g sušených húb, hlávku cesnaku, šťavu z nakladanej kyslej kapusty, maslo, hladká múka, korenie, soľ

Pred varením dáme huby na niekoľko hodín do hrnca s vodou, aby nám zmäkli. Po precedení ich nožom porežeme na drobné kúsky, respektíve ich pomelieme na mlynku na mäso. Do pripraveného hrnca s hubami nalejeme 2,5 litra vody a pol litra kvalitnej šťavy z naloženej kyslej kapusty, na drobno narezaný cesnak. Všetko to varíme podľa potreby. Po uvarení húb si v kastróliku pripravíme záhustku následovným spôsobom: Hladkú múku rozmiešame s rozpraženým maslom, trochu to všetko popražíme a následne zalejeme troškou studenej vody. Potom všetku zahustku vlejeme do hubovej polievky, ktorú ešte nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára