100 g sušených húb, hlávku cesnaku, šťavu z nakladanej kyslej kapusty, maslo, hladká múka, korenie, soľ
Pred
varením dáme huby na niekoľko hodín do hrnca s vodou, aby nám zmäkli.
Po precedení ich nožom porežeme na drobné kúsky, respektíve ich
pomelieme na mlynku na mäso. Do pripraveného hrnca s hubami nalejeme 2,5
litra vody a pol litra kvalitnej šťavy z naloženej kyslej kapusty, na
drobno narezaný cesnak. Všetko to varíme podľa potreby. Po uvarení húb
si v kastróliku pripravíme záhustku následovným spôsobom: Hladkú múku
rozmiešame s rozpraženým maslom, trochu to všetko popražíme a následne
zalejeme troškou studenej vody. Potom všetku zahustku vlejeme do hubovej
polievky, ktorú ešte nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára