21. 11. 2018

Všeobecné rady prípravy likerov

Základ likéru (tekutina s ovocím a cukrom) sa njlepšie odleží pri izbovej teplote, pričom mu treba dopriať 4 – 6 týždňov. Počas „zrenia“ obsahpríležitostne prtrasieme. Ovocie a koreniny tak tak najlepšie macerujú, a aj cukor sa rozpustí rýchlejšie. Základ likéru prelejeme najprv cez cedidlo, potom do lievika vložíme výstelku z jemnej gázy alebo filtračného papiera, cez ktorý precedený likér prelejeme rovno do čistej fľaše alebo karafy. Likér bude jasný a číry.
Skladovanie
Flašky s prefiltrovaným likérom dkladne uzatvoríme a uchovávame na chladnom a tmavom mieste. V teplom prostredí môže likér začať kvasiť. Svetlo má zase vplyv na jeho farbu. Najlepšiu chuť má taký likér, ktorý po prefiltrovaní necháme ešte dva mesiace na pokoji, aby sa účinok všetkých pochutín ideálne prepojil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára