Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
21. 11. 2018
Pomarančový likér
Šupku z 12 až 15 zrelých pomarančov na tenko olúpeme tak, aby z vnútornej bielej vrstvy nezostalo na nej nič. Na pomarančové šupky nalejeme liter 90% alkoholu a necháme stáť 8 dní. Potom prilejeme sirup uvarený zo 400 g cukru a 6 dl vody, a to vlažný, všetko nalejeme od fľaše a dobre zazátkujeme. Necháme stáť 4 týždne. Po uplynutí 4 týždňov znovu pripravíme uvedenú dávku sirupu a vlažní sirup prilejeme do alkoholickej pomarančovej zmesi. Kvapalinu necháme ďalších 8 dní zrieť. Nakoniec ju prefiltrujeme a likér uschovávame v menších fľaškách.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára