Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
22. 11. 2018
Bravčový guláš konzervovanie
Mäso pokrájame na kocky s hranou asi 1,5 cm a dusíme s opraženou cibuľkou a paprikou na masti. Počas dusenia pridávame soľ a mäso podľa potreby podlejeme vodou alebo vývarom z kostí a občas premiešame. Asi o ½ až ¾ hodiny je guláš asi na ¾ udusený, čo stačí. Guláš, vrátane šťavy, plníme horúci do pohárov alebo plechoviek 10 až 15 aj menej mm od okraja, pričom mäso má byť zaliate šťavou. Preto sa ma pripraviť toľko šťavy, aby sa mohla rovnomerne rozdeliť do všetkých obalov. Uzatvorené obaly sterilizujeme 1,5 až 2 hodiny pri teplote 100 stupňov C alebo 45 minút v tlakovom hrnci. Spravidla stačí jednoduchá sterilizácia, pretože sa mäso už raz tepelne spracovalo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára