kg bravčového mäsa., 50 g masla., 50 g cibule., soľ., mleté čierne korenie., ½ kg mrkvy., 20 g masla., 20 g hladkej múky na zápražku., zelený petržlen
Umyté bravčové mäso pokrájame na kocky. Na rozpustenom masle rozpražíme nadrobno posekanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme pokrájané mäso soľ., mleté čierne korenie a chvíľu spolu podusíme. Očistenú a umytú mrkvu pokrájame na malé kocky, pridáme k mäsu a všetko udusíme do polomäkka. Z 20 g masla a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme k mäsu a necháme povrieť. Do hotového primiešame posekaný zelený petržlen a hneď plníme do patentných pohárov, uzavrieme a vložíme do zaváracieho hrnca do horúcej vody a pri miernom vare sterilizujeme 1 ¾ hodiny. Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a vychladnuté uložíme v chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 stupňov C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára