1/4
kg hovädzieho mäsa zo stehna., 50 g údeného mäsa., 50 g kyslej
uhorky., 20 g ryže., 1/2 vajca., 15 g oleja., 30 g cibule., 1
lyžička horčice., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., mleté
čierne korenie., voda., soľ.,
Z
umytého mäsa nakrájame 4 rovnaké rezne. Naklepeme ich, posolíme,
okoreníme, potrieme horčicou a naplníme plnkou z udusenej
posolenej ryže, údeného mäsa pokrájaného na kocky, vajca a
kyslej uhorky. Naplnené mäso spojíme špáradlami do tvaru tašiek,
opečieme z oboch strán na horúcom oleji a preložíme na tanier.
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rajčiakový
pretlak a opečené mäsové tašky. Pomaly dusíme. Z udusených
tašiek vytiahneme špáradlá a na tanieri polejeme lyžičkou
šťavy. Podávame so zemiakovou kašou a so zeleninovými šalátmi.
(2
porcie / 1 porcia 1545 kJ – 369 kcal., B – 34,6 g., T – 21,1
g., S – 10,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára