1. 9. 2016

Hovädzie mäso na zelenine s droždím

200 g hovädzieho mäsa., 150 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 50 g karfiolu., 10 g hladkej múky., 10 g masla., 1/2 malej cibule., 20 g droždia., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené hovädzie mäso pokrájame na drobné kocky, posolíme, podlejeme malým množstvom vody a udusíme do mäkka. Osobitne udusíme pokrájanú zeleninu. Mäkkú zeleninu spojíme s mäsom, podlejeme, múku zamiešame do malého množstva vody, vlejeme do mäsa so zeleninou a povaríme. Cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s droždím za stáleho miešania speníme na masle. Pridáme k mäsu, zamiešame, krátko dovaríme a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými zemiakmi. Na tanieri ozobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

(2 porcie / 1 porcia 1047 kJ – 250 kcal., B – 24,0 g., T – 12,0 g., S – 11,5 g)

Žiadne komentáre: