200
g hovädzieho mäsa., 150 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler.,
petržlen)., 50 g karfiolu., 10 g hladkej múky., 10 g masla., 1/2
malej cibule., 20 g droždia., pažítka alebo zelená petržlenová
vňať., voda., soľ.,
Očistené
hovädzie mäso pokrájame na drobné kocky, posolíme, podlejeme
malým množstvom vody a udusíme do mäkka. Osobitne udusíme
pokrájanú zeleninu. Mäkkú zeleninu spojíme s mäsom, podlejeme,
múku zamiešame do malého množstva vody, vlejeme do mäsa so
zeleninou a povaríme. Cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s droždím
za stáleho miešania speníme na masle. Pridáme k mäsu, zamiešame,
krátko dovaríme a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými
zemiakmi. Na tanieri ozobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou
alebo pažítkou.
(2
porcie / 1 porcia 1047 kJ – 250 kcal., B – 24,0 g., T – 12,0
g., S – 11,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára