5. 9. 2016

Strapačky s kyslou kapustou -bezlepkové, bez mlieka a sóje

600 g zemiakov,50 g kukuričnej hladkej múky,250 až 300 g Apromix / nízkobielkovinová múka obsahujúca 16 mg /100 g fenylalanínu; vhodný na prípravu nízkobielkovinového chleba, pečeného vo forme ako aj na bežné požitie v kuchyni pri príprave zásmažky, na zahusťovanie apod. /,vajce,100 g obyčajnej slaniny, 250 g kyslej kapusty
Očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle,  primiešame múku a vajce a vypracujeme hladké husté cesto. Apromixu pridávame podľa potreby toľko, aby bolo cesto dosť husté. Závisí to od vodnatosti zemiakov. Potom z pripraveného cesta sádžeme do slanej vriacej vody halušky.Je dobré mať čím väčší hrniec, aby sa halušky nezlepili. Necháme krátko prevrieť, len aby halušky vyplávali navrch a ocedíme do misy.Pridáme kyslú kapustu, ktorú trochu nakrájame na menšie kúsky a polejeme roztopenou slaninkou alebo masťou s oškvarkami. Premiešame a podávame.

Žiadne komentáre: