huby,
olivový olej
Huby
očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a porozdeľujeme do skiel.
Zalejeme olivovým olejom. Sklá obviažeme pergamenovým papierom a
dáme do veľkého hrnca – na jeho dno položíme kúsok dreveného
klátika a seno, steny hrnca tiež obložíme senom a nalejeme toľko
vody, aby siahala do polovice až ¾ skiel. Keď voda začne
vrieť, udržujeme ju vo vare ešte asi hodinu. Potom hrniec
odstavíme z plameňa a sklá necháme vychladnúť na
poskladanom súkne, prikryté utierkou. Takto naložené huby si
uchovajú a nevyluhujú svoju šťavu a zachovajú si tiež
svoju vôňu. Musia byť však dôkladne očistené, bez akýchkoľvek
smetí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára