huby,
vinný ocot, bobkový list, klinčeky, cibuľa, niekoľko zrniečok
čierneho a nového korenia, trocha soli
Očistené
a pokrájané huby dáme zavariť do vinného octu s korením a
cibuľou, pokrájanou na kolieska. Povarené necháme odkvapkať,
naložíme do skiel a zalejeme octom. Korenia vrstvíme s hubami.
Viečka len priložíme, sklá ešte natesno nezatvárame. Po 3-4
dňoch ocot zlejeme, prevaríme, necháme vychladnúť a opäť ním
zalejeme huby. Tento postup zopakujeme ešte raz po ďalších 3 –
4 dňoch. Potom sklá zavrieme napevno. V octe zavárame malé
hríbiky, rídziky, kuriatka a podobne. Menšie huby zavarujeme celé
a tie väčšie ( ale tiež čerstvé a tvrdé ) rozkrojíme na 2 –
3 kusy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára