8
zemiakov,hladká múka – podľa potreby, vajíčko, morská soľ,1
až 2 PL husacej masti alebo oleja, kvasenú – kyslú kapustu
Najskôr
vložíme variť vodu do veľkého hrnca. Keď začne vrieť,dobre ju
osolíme.Medzitým v miske rozmiešame najemno nastrúhané
zemiaky,pridáme vajce, osolíme a postupne pridávame hladkú múku,
až kým sa nám nevytvorí hustá zmes. Či je akurát vyskúšame
jednoducho. Ak sa nám haluška vo vode nerozpadne a vypláva takmer
celá na povrch je masa akurát.Z takto pripraveného zemiakového
cesta nasádžeme halušky do vriacej vody a keď vyplávajú na
povrch, sitkom ich zoberieme a premyjeme v horúcej vode. Vložíme
do nádoby, ktorá uchováva teplo a pokračujeme,kým neuvaríme
všetky halušky. Hotové halušky zmiešame s husacou masťou –
nevytvára, dokonca odbúrava zlý cholesterol z tela – pri
chudnúcom jedálničku nahradíme olejom. Zmiešame so surovou
kvasenou kapustou, z ktorej sme sa snažilivybrať všetok bobkový
list a celé čierne korenie a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára