5. 9. 2016

Halušky s kyslou kapustou po záhoracky

8 zemiakov,hladká múka – podľa potreby, vajíčko, morská soľ,1 až 2 PL husacej masti alebo oleja, kvasenú – kyslú kapustu
Najskôr vložíme variť vodu do veľkého hrnca. Keď začne vrieť,dobre ju osolíme.Medzitým v miske rozmiešame najemno nastrúhané zemiaky,pridáme vajce, osolíme a postupne pridávame hladkú múku, až kým sa nám nevytvorí hustá zmes. Či je akurát vyskúšame jednoducho. Ak sa nám haluška vo vode nerozpadne a vypláva takmer celá na povrch je masa akurát.Z takto pripraveného zemiakového cesta nasádžeme halušky do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, sitkom ich zoberieme a premyjeme v horúcej vode. Vložíme do nádoby, ktorá uchováva teplo a pokračujeme,kým neuvaríme všetky halušky. Hotové halušky zmiešame s husacou masťou – nevytvára, dokonca odbúrava zlý cholesterol z tela – pri chudnúcom jedálničku nahradíme olejom. Zmiešame so surovou kvasenou kapustou, z ktorej sme sa snažilivybrať všetok bobkový list a celé čierne korenie a podávame.

Žiadne komentáre: