Do kastróla dáme rozpustiť masť a do horúcej pridáme rovnaké množstvo hladkej múky. Urobíme veľmi svetlú zápražku, ktorú podlejeme mliekom a za stáleho miešania získame polohustú, lesklú a hladkú omáčku. Túto osolíme a môžeme pridať ocot aj cukor v rovnakom pomere. Potom pridáme hrudkovitý tvaroh a v lete aj na kúsky natrhaný hlávkový šalát.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 8. 2016
Žufka s tvarohom
hladka múka, masť, mlieko, soľ, ocot, cukor, tvaroh, hlávkový šalát
Do kastróla dáme rozpustiť masť a do horúcej pridáme rovnaké množstvo hladkej múky. Urobíme veľmi svetlú zápražku, ktorú podlejeme mliekom a za stáleho miešania získame polohustú, lesklú a hladkú omáčku. Túto osolíme a môžeme pridať ocot aj cukor v rovnakom pomere. Potom pridáme hrudkovitý tvaroh a v lete aj na kúsky natrhaný hlávkový šalát.
Do kastróla dáme rozpustiť masť a do horúcej pridáme rovnaké množstvo hladkej múky. Urobíme veľmi svetlú zápražku, ktorú podlejeme mliekom a za stáleho miešania získame polohustú, lesklú a hladkú omáčku. Túto osolíme a môžeme pridať ocot aj cukor v rovnakom pomere. Potom pridáme hrudkovitý tvaroh a v lete aj na kúsky natrhaný hlávkový šalát.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára