13. 8. 2016

Záhorácký domácí chlieb

1000 g pšeničnej múky T-650,300 g uvarených zemiakov,6 dl vody,1 kávová lyžička octu a soli,3 kávové lyžičky rasce,50 g droždie
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme ich a prelisujeme, a alebo postrúhame. Medzitým si pripravíme kvások z 2 dl vody, 70 g múky, 50 g droždia a štipky cukru. V mise potom zmiešame múku, vykysnutý kvások, postrouhané zemiaky, vodu, soľ, rascu a ocot. Cesto necháme asi 1 / 2 hod kysnúť. Potom cesto vytvarujeme do oválneho, alebo okrúhlého bochníka a necháme chvíľu cesto ešte kysnúť. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 50 až 60 min. Po dobu pečenia bochník potierame vodou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára