Vodu zmiešame so šťavou z kapusty podľa chuti, pridáme bobkový list a roztlačený cesnak, posolíme, 2 kocky bujónu a dáme zovrieť. Zvlášť si uvaríme zemiaky v šupke, bôb (keď nemáme tak veľkú fazuľu) a huby (podpňovky). Zemiaky ošúpeme pokrájame na kocky a dáme do polievky spolu s uvareným bôbom a povarenými podpňovkami. Varianku mierne zahustíme tak, že v troche vody rozhabarkujeme 2-3 lyžice hladkej múky. Ešte dochutíme.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 8. 2016
Varianka
voda z kyslej kapusty, bobkový list, cesnak, soľ, 2 kocky bujónu, zemiaky, bôb (alebo fazuľu), huby (podpňovky), 2-3 lyžice hladkej múky
Vodu zmiešame so šťavou z kapusty podľa chuti, pridáme bobkový list a roztlačený cesnak, posolíme, 2 kocky bujónu a dáme zovrieť. Zvlášť si uvaríme zemiaky v šupke, bôb (keď nemáme tak veľkú fazuľu) a huby (podpňovky). Zemiaky ošúpeme pokrájame na kocky a dáme do polievky spolu s uvareným bôbom a povarenými podpňovkami. Varianku mierne zahustíme tak, že v troche vody rozhabarkujeme 2-3 lyžice hladkej múky. Ešte dochutíme.
Vodu zmiešame so šťavou z kapusty podľa chuti, pridáme bobkový list a roztlačený cesnak, posolíme, 2 kocky bujónu a dáme zovrieť. Zvlášť si uvaríme zemiaky v šupke, bôb (keď nemáme tak veľkú fazuľu) a huby (podpňovky). Zemiaky ošúpeme pokrájame na kocky a dáme do polievky spolu s uvareným bôbom a povarenými podpňovkami. Varianku mierne zahustíme tak, že v troche vody rozhabarkujeme 2-3 lyžice hladkej múky. Ešte dochutíme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára