Nachystané huby zbavené nečistôt porežeme nožom na väčšie kusy, opláchneme vo vode a potom ich scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji do zlatista vo väčšom kastróle. Pridáme huby, soľ, rascu, mletú červenú papriku a kliešťami rozmliaždený cesnak. Po miernom podliatí vodou huby dusíme najmenej 15 minút. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, vodu a pokračujeme v dusení dokiaľ nám tieto suroviny nezmäknú. Po ich dovarení si v inej nádobe rozhabarkujeme múku so sladkou smotanou a zahustíme ňou Valalskú dobrotu. Po krátkom dovarení pridáme do húb ešte vypraženú domácu slaninu aj s masťou, soľ, korenie, narezanú vňať z pažitky alebo zeleného petržlenu.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 8. 2016
Valalská dobrota
500 g čerstvých húb, 5 väčšich zemiakov, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olej, 100 g domácej údenej slaniny, hladká múka, sladká smotana, červená mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, mletá rasca, pažítka alebo petržlenová vňať
Nachystané huby zbavené nečistôt porežeme nožom na väčšie kusy, opláchneme vo vode a potom ich scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji do zlatista vo väčšom kastróle. Pridáme huby, soľ, rascu, mletú červenú papriku a kliešťami rozmliaždený cesnak. Po miernom podliatí vodou huby dusíme najmenej 15 minút. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, vodu a pokračujeme v dusení dokiaľ nám tieto suroviny nezmäknú. Po ich dovarení si v inej nádobe rozhabarkujeme múku so sladkou smotanou a zahustíme ňou Valalskú dobrotu. Po krátkom dovarení pridáme do húb ešte vypraženú domácu slaninu aj s masťou, soľ, korenie, narezanú vňať z pažitky alebo zeleného petržlenu.
Nachystané huby zbavené nečistôt porežeme nožom na väčšie kusy, opláchneme vo vode a potom ich scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji do zlatista vo väčšom kastróle. Pridáme huby, soľ, rascu, mletú červenú papriku a kliešťami rozmliaždený cesnak. Po miernom podliatí vodou huby dusíme najmenej 15 minút. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, vodu a pokračujeme v dusení dokiaľ nám tieto suroviny nezmäknú. Po ich dovarení si v inej nádobe rozhabarkujeme múku so sladkou smotanou a zahustíme ňou Valalskú dobrotu. Po krátkom dovarení pridáme do húb ešte vypraženú domácu slaninu aj s masťou, soľ, korenie, narezanú vňať z pažitky alebo zeleného petržlenu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára