Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
13. 8. 2016
Strapačky s kyslou kapustou a slaninou
Do panvice dáme škvariť 250 g na drobno pokrájanú slaninu. Po chvíli pridáme na drobno pokrájanú jednu cibuľu, 500 g scedenej kyslej kapusty a trocha korenia. Dusíme asi 15 minút. Postrúhame 400 g očistených zemiakov, primiešame 200 g polohrubej múky a posolíme. Dobre vymiesené cesto hádžeme do vriacej posolenej vody po kúskoch čo najrýchlejšie, prípadne použijeme haluškár. Varíme pri opatrnom miešaní, kým nevyplávajú halušky na povrch. Uvarené a scedené halušky premiešame s už pripravenou kapustou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára