11. 1. 2019

Mrazený šľahačkový puding

120 g sušeného ovocia., 30 g mrazených čerešní alebo jahôd., 30 g kandizovaného ovocia., 4 PL brandy., 0,5 l šľahačky., 85 g práškového cukru., 85 g jemne pomletej strúhanky., ½ KL mletej škorice. 85 g nerafinovaného cukru
V miske zmiešajte ovocie, pokvapkajte ho brandy, prikryte a nechajte cez noc odležať. Potom ho pokrájajte na malé kúsky. Vyšľahajte šľahačku s cukrom a nechajte v mrazničke zmraziť takmer do stuhnutia, pričom ju každú polhodinu pomiešajte. Medzitým vysypte na plech zmes strúhanky, škorice a nerafinovaného cukru a 5 – 10 minút pečte pri teplote 200 stupňov C, až kým nezíska zlatistú farbu, teda kým neskaramelizuje. Karamel nechajte vychladnúť a polámte ho, prípadne podrvte na malé kúsky. Ovocie a kúsky karamelu zmiešajte do polotuhej šľahačky a nechajte ju v mrazničke dovtedy, kým nie je úplne tuhá. Pätnásť minút pred podávaním puding vyberte a opatrne vyklopte z formy.

 

Žiadne komentáre: